SOLATUBE – Cevasti svetlarnici

PROIZVOD TRENUTNO NIJE U PONUDI, POTRAŽITE DIREKTNO DISTRIBUTERA IZ SLOVENIJE

Da li ste razmišljali da umesto sijalice u prostor unesete dnevno svetlo? Mislite da je ideja čudna, da Vaše kupatilo postavljeno u sredini objekta nema nadu da dobije dnevnu svetlost? Naprotiv, ideja je veoma logična i jednostavna, ali tehnologija savršenih reflektujućih cevi je ta koja omogućava da se ovakva ideja ostvari. SOLATUBE je fenomenalan sistem za uvođenje dnevnog svetla pomoću reflektujućih cevi u nedostupne prostorije. Ovim sistemom se dnevna svetlost sa krova uvede u hale, potkrovlja, bolnice, hodnike u hotelima… Primene su neverovatne.

Kako sistem funkcioniše?

Na krovu se nalazi specijalna prijemna kupola koja sabira dnevnu svetlost i šalje je u reflektujuće cevi koje mogu biti ravne ili se mogu lomiti pod određenim uglom. Sistemom reflektujućih cevi može se transportovati svetlo i do 15m, tako da svetlo primljeno sa krova možemo preneti u prostoriju i ako nije direktno ispod prijemne kupole. Kada se svetlost dovede do raspršivača, ona se raširi po prostoriji. Raspršivači su razni i mogu se razlikovati i funkcionalno i estetski.

Prenos svetla u prostor

Da li sistem unosi toplotu spolja?

Sistem ne unosi toplotu spolja, t.j. ima isti izolacioni faktor po površini kao i visokokvalitetna niskoemisiona SOLAR stakla na prozorima i on je manji od 1,1. Ovo je obezbeđeno specijalnim UV filterom na samom prijemu svetlosti. Svetlost koja dolazi je filtrirana, bezopasna, ne menja boju tkanine i plastike.

Šta ako ne želimo svetlo u jednom trenutku?

I za taj problem ima rešenje. Poseban sistem raspršivača sa smanjenjem ili potpunim sprečavanjem svetla, omogućava da čak električno, pritiskom na dugme, regulišete količinu svetla ili  da potpuno zamračite prostoriju.

Kako da budemo sigurni da sistem neće prokišnjavati?

Ovo je ozbiljno i opravdano pitanje. Bušenje krova jeste razlog za brigu. Svaki probušen krov je manje bezbedan od neprobušenog, ali zato postoje proverena rešenja za svaki tip krova. Zato SOLATUBE firma traži partnere sa velikim iskustvom u izradi i montaži krovova kao svoje zastupnike. Naravno da ne treba da brinete. Svaki tip prodora sagledamo sa stručne strane i uz konsultacije sa SOLATUBE stručnjacima širom sveta, dolazimo do pravog rešenja za svaki krov posebno.

Kupole, montaža

Prijem svetlosti vrši se specijalnim SOLATUBE kupolama koje imaju poseban oblik i poseban unutrašnji reljef kojim spoljašnje svetlo prikupljaju i prenose na sistem reflektujućih cevi. Geometrija i spoljašnja obrada kupole takođe obezbeđuje minimalno skupljanje prljavštine. Kupola ima ulogu i zaštite od ultraljubičastih (UV) zraka. Efektivnu površinu za presretanje dnevne svetlosti osigurava patentirana Raybender3000 tehnologija i odbojna površina LightTracker, koji povećavaju količinu ulovljene svetlosti i omogućavaju bolje osvetljenje u toku celog dana. Za manju opasnost od kondenzacije vlage u unutrašnjosti krovnog obruba brinu fabričke zaptivke, koje osiguravaju minimalan prodor vazduha u unutrašnjost sistema. Pogledajte na sledećoj galeriji neke od karakterističnih ugradnji kupola u krovove kuća, zgrada i hala: