Standardni kontejneri za stanovanje

OSOBINE KOJE GA ISTIČU

  • Nemački tip krova sastoji se od plafonskog poliuretanskog panela 40mm, podkonstrukcije, dopunske izolacije PU40mm ili kamena vuna  50mm, OSB ploče 10mm i krova od ravnog plastificiranog pocinkovanog lima, poprečno pertlovanog – odlična krovna izolacija, potpuna bezbednost od propuštanja
  • Moguće često premeštanje dizalicom (zbog posebnog krova)
  • Minimalne deformacije pri premeštanju
  • POSEBNO POGODAN ZA FORMIRANJE PAVILJONA OD VIŠE KONTEJNERA (zbog ravne strukture okvira moduli savršeno leže jedan do drugog, bez značajnih zazora koji kvare izgled spoja.

NEDOSTACI

1. Uške za kačenje koje su isturene daju suviše „kontejnerski“ izgled
2. Limeni krov blago je vidljiv sa boka, često je potrebno sakriti ga

Tehničke karakteristike:

DIMENZIJE

Standardno 6000x2400 H2650, za međunarodni saobraćaj 6058x2438 H2591 po specijalnoj porudžbini.

KONSTRUKCIJA

Čelična konstrukcija standardno se izrađuje od pocinkovanog čeličnog lima 2mm i čeličnih hladnooblikovanih profila 3mm u podu. Za kontejnere koji se slažu na sprat koristi se ojačana konstrukcija. Čelična konstrukcija proračunata je metodom konačnih elemenata i detaljno optimizovana, tako da za minimalnu težinu može da zadovolji zahtevanu nosivost od 100kg/m2 snega. KONSTRUKCIJA JE DOPUNSKI ZAŠTIĆENA POLIURETANSKOM DVOKOMPONENTNOM BOJOM. Ovakva struktura i antikorozivna zaštita obezbeđuju visoku trajnost konstrukcije uz minimalno održavanje.

KROV i PLAFON

Plafon je izrađen od sendvič panela debljine 40mm sa izolacijom od poliuretana klase B3, preko koga se nalazi čelična podkonstrukcija i izolacija od 50mm kamene vune ili 40mm poliuretana. Na čeličnu podkonstrukciju postavljena je OSB ploča 10mm, preko koje je pertlovanjem pričvršćen plastificirani pocinkovani čelični lim debljine 0,5mm koji služi kao krov. Ovakva struktura krova daje veoma dobru izolaciju i odlično se ponaša u teškim uslovima na gradilištu i kod veoma čestog premeštanja.

ZID

Zidovi se rade od poliuretanskog sendvič panela 40 ili 50mm debljine, visoke trajnosti, sa 98% zatvorenih ćelija i gustinom od 37-42kg/m3, što obezbeđuje odličnu izolaciju. Zid debljine 40mm od poliuretanskog panela ima ista izolaciona svojstva kao 200mm siporeksa ili YTONG-a ili 400mm giter bloka ili 700mm pune cigle ili 1200mm betona.

POD

Pod se sastoji od poliuretanskog sendvič panela 40mm debljine, preko koga se postavlja BLAŽUJKA (vodootporni šper) debljine 20mm, a kao završni pod koristi se VINIL (PVC) pod. Pod se nalazi na snažnoj konstrukciji od cevi ili posebno savijenih pocinkovanih nosača, nosivost poda 200kg/m2, odlična izolacija (kao 300mm siporeksa).

STOLARIJA

U našim kontejnerima nalazi stolarija od nemačkih REHAU ili od SANYPLAST profila sa vrhunskim GU-BKS okovima i niskoemisionim staklima američkog proizvođača GUARDIAN. Stolariju proizvodimo u sopstvenom pogonu sa novim mašinama i kvalitetnim majstorima. Zbog ovako kvalitetne stolarije naši objekti imaju trajnu funkcionalnost. Nemačka firma REHAU (1957.god) pokazala je da je trajnost stolarije preko 40godina moguća. A GU-BKS okovi, testirani na preko 100.000 otvaranja daju stolariji posebnu vrednost i komfor u eksploataciji.

ELEKTROINSTALACIJE

Standardno se izvodi kao monofazna, sa dovodnom UKO-UTO industrijskom utičnicom, razvodnim PVC ormarićem sa FID sklopkom, automatskim osiguračima i uzemljenjem sa pocinkovanom čeličnom trakom. Osvetljenje čine dve LED lampe, veoma štedljive sa dobrim osvetljajem. Po potrebi dodaje se brodska lampa spolja i specijalne lampe prema zahtevu kupca. Utičnice su monofazne i trofazne PVC OG-nazidne, sa kablovima spolja postavljenim u PVC kanalicama 40x20 i 25x25.

SANITARIJE

Instalacije se postavljaju nazidno sa PVC cevima 1/2`` za dovod, fi50 za odvod od lavaboa i fi110 za odvod od WC šolje. Uz lavabo se standardno isporučuje držač sapuna, peškira i ogledalo. Uz WC šolju se standardno isporučuje držač papira u rolni, vodokotlić, PVC daska i četka. Uz tuš kadu 80x80cm isporučuje se slavina sa tušem, držačem peškira i zavesom. Sanitarije su standardne, domaće proizvodnje, slavine italijanske sa keramičkim ventilom. Moguć dogovor za ekskluzivniju kombinaciju sanitarija. Pod standardno vinflex.

DODATNA OPREMA

Klima uređaji, radijatori, rešetke, ALU ili PVC izlozi, ukrasno skrivanje krova, dopunski kosi krov, oblaganje drvenim oblicama, oblaganje gipsom iznutra, stepeništa, nadstrešnice, stolovi, ormarići, kompletan nameštaj po dogovoru. Za zahtevnije kupce moguće je dizajniranje posebnih futurističkih krovova, slaganje kontejnera na neobične stubove...

Garancija na sve proizvode ARGUS MODULAR sistema je 2 godine

VAŠA PREPORUKA JE NAŠA BUDUĆNOST